Twodesigners creates pleasant and relaxed interior by using simple and raw materials in Le Victor restaurant

Twodesigners creates pleasant and relaxed interior by using simple and raw materials in Le Victor restaurant

Le Victor is a new restaurant of the starred chef Clément Petitjean and his friend and collaborator Cédric Rensonnet. Together, they have the idea of a superior quality restaurant, offering dishes prepared only with local ingredients. The interior was designed by a multidisciplinary studio Twodesigners.

“Le Victor is part of a building with two large major spaces. In addition to the restaurant room, our mission was to set up a multipurpose room, intended for various meetings between professionals, individuals… The interior design studio’s mission was to create a functional and above all friendly place; while keeping a warm and airy space, without feeling crowded one on top of the other. It was then decided to opt for a central and big table where customers would be installed next to each other. This allows customers a reasonable and pleasant proximity; in addition to an attractive visual area: it is a moment of guaranteed conviviality that Le Victor now offers. The restaurant room has about 50 place settings, while the terrace has been designed to accommodate about 20 people. Our objective was to make the space a friendly, attractive and lively place, while keeping in mind the functional obligation of a restaurant layout. The message to be conveyed was that of high-quality food from local produce at an affordable price. Le Victor absolutely wanted an open kitchen, so that its customers could enjoy a breathtaking view of the kitchen and the preparation of dishes, but above all, give the dining room a friendly feel. And it’s done! Our team put its heart into the work to propose to Le Victor a place in adequacy with their desires, by offering an optimal visibility «open to the public», and above all, very functional, in order to ensure the quality of the dishes found on the menu of Clément Petitjean and Cédric Rensonnet’s restaurant. Indeed, it was crucial for both men to combine product quality and staff quality. They called on professionals from the kitchen, as well as professionals from the interior design field! The creative agency preferred the choice of simple and raw materials. We find in the space textures such as wood, old leather or even tiles. We wanted to keep the history of the building, while promoting their offbeat style. Indeed, «schoolchildren’s chairs» dressed in imitation leather, the lighting chosen is worked in detail, while the raw materials cut with these styles, and create a fun and warm offset in the eclectic atmosphere of the dining room,” explained Twodesigners

  • Location: Arlon, Belgium
  • Date completed: 2019
  • Design: Twodesigners
  • Graphic design: La Graphisterie
  • Photos: Elodie Timmermans & Twodesigners
le-victor-restaurant-arlon-twodesigners6
le-victor-restaurant-arlon-twodesigners1
Schoolchildren’s chairs
le-victor-restaurant-arlon-twodesigners4
Bar
le-victor-restaurant-arlon-twodesigners3
Open kitchen & communal table
le-victor-restaurant-arlon-twodesigners2
le-victor-restaurant-arlon-twodesigners5