DiDeA creates gray minimalist box for bar and kitchen at Italian restaurant

DiDeA creates gray minimalist box for bar and kitchen at Italian restaurant

Studio DiDeA Architetti Associati was asked to design an interior for Procopio, an Italian restaurant and pizzeria in Palermo.

“The restaurant can be accessed via an interior courtyard of a building in the historical centre of Palermo. Two big glazed floor-to-ceiling windows open onto the square. The venue has a longitudinal development and windows on two sides; at the centre a volume hosts the counter and the kitchen, partially screened by an iron framed glass wall that allows natural light to come in. The place is imagined as a grey box thanks to use of grey resin over walls and ceiling. The basement of the kitchen / counter volume is coated in local Billiemi marble but with two different textures. The same material is used for the pendant lamps over the table, designed by Studio DiDeA and realized by local artisans. Spotlights are used for the kitchen counter zone. In this grey box custom designed furnishing elements as the ash wood bench and the bottle rack stand out,” explains Studio DiDeA Architetti Associati

procopio-restaurant-palermo-studio-didea7
Entrance from courtyard
procopio-restaurant-palermo-studio-didea8
procopio-restaurant-palermo-studio-didea1
procopio-restaurant-palermo-studio-didea5
Waiter station
procopio-restaurant-palermo-studio-didea2
Bar & kitchen
procopio-restaurant-palermo-studio-didea10
Details
procopio-restaurant-palermo-studio-didea12
procopio-restaurant-palermo-studio-didea11
procopio-restaurant-palermo-studio-didea13
procopio-restaurant-palermo-studio-didea14
procopio-restaurant-palermo-studio-didea15
Detail of lighting